tirsdag 16. april 2013

Nydelig sitronkrem!

-Denne brukte jeg i bryllupskaken, i midterste etasje sammen med vaniljekake og jordbærbiter som du ser :)



OPPSKRIFT SITRONKREM:
Den er litt omfattende, men knallgod!!
Brukes som kakefyll eller på cupcakes :)

DU TRENGER:

Først til lemon cord:
3 sitroner
3 store egg
90 g meierismør
200 g sukker
*Blir nok endel til overs, du kan halvere om ønskelig. Eller spare overskuddet til pålegg eller annet godt ;)

Til resten av kremen:

200 g naturell ost (philadelphia eller mascarpone)
50 g melis
2 dl fløte
ca 150 g lemon cord (smak til)

SLIK GJØR DU:
Først lemon cord
1. Vask sitronene, tørk de og riv av skallet på rivjern. Ikke ta med det hvite på sitronen, det smaker beskt! Press så ut saften av sitronene. Fjern alle stener og bland det revne skallet oppi saften.


2. Mål opp de andre ingrediensene og blant alt i en kasserolle. Varm opp til nesten kokepunkt mens du rører, pass på at det IKKE KOKER! Men det skal tykne, slik som på bildet under. Da tar du blanding av varmen og den skal kjølne seg ned.  



Så fullfører du sitronkremen: 

3. Ha ost og melis i kjøkkenmaskinen eller bruk håndmikser til å mikse det lett sammen. Hell i fløten og miks til det blir stivt og luftig. Så tilsetter du lemon cord etter smak og behag :)

Jeg fikk nok krem til to lag i bryllupskaken. Brukte kakeform str 12" (30,5 cm).

Oppskriften er funnet hos HannesKaker: lemoncurd og sitronkrem.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar