fredag 12. april 2013

Knallgod bringebærmousse!

-Bringebærkremen jeg brukte som fyll i bryllupskaken, i øverste etasje sammen med sjokoladekake og stekt ostekake.


OPPSKRIFT BRINGEBÆRKREM/-MOUSSE:
Denne tar litt tid å lage men du får en utrolig luftig og smakfull mousse :)
Obs: Oppskriften gir masse fyll, du klarer ihvertfall fylle to lag i en f.eks 24cm kake.


DU TRENGER:
200 g bringebær, frossen eller fersk
25 g sukker
saft av 1/2 lime (kan sløyfes eller erstattes med sitronsaft)

Til marengsen:
150 g sukker
40 g vann
75 g eggehviter (fra 2-3 eggehviter)

4 gelatinplater
2,5 dl fløte


SLIK GJØR DU:

1. Ta bringebær, sukker og lime i en kasserolle. Kok opp under omrøring og la småputre i 5 minutter. Friske bær trenger bare koke 2 minutter. Sett den så til avkjøling, gjerne i en kald bolle. Du kan sile vekk frøene først om du ønsker det vekk, jeg valgte å ha de i. Skal kremen pynte toppen av en kake er det gjerne finest uten frøene ;)

2. Marengs: Vei opp eggehviten og hell de oppi kjøkkenmaskinen. Mål opp sukker og vann til marengs og kok dette opp til 121 grader, eller til det begynner å boble godt. Start kjøkkenmaskinen så eggehvitene vispes lett sammen, så heller du den varme sukkerlaken oppi i jevn stråle mens maskinen går. La maskinen piske ca 10 minutter. Da skal marengsen være lunken.

3. Mens maskinen går kan du legge gelatingplatene i kaldt vann i 5min. Så tar du litt av bringebærpurèen over i en skål som du varmer i mikroen til den nesten når kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpurèen så de smelter. Rør dette så inn i den kalde bringebærpurèen.

4. Bland bringebærpurèen inn i marengsen med en slikkepott. Pisk fløten og bland denne med slikkepott inn i bringebærmarengsen.

La den stå kjølig ca 30 minutter.
Skulle den ikke tykne selv etter 1 time kan du tilsette 1-2 gelatinplater. La platene ligge i kaldt vann i 5 min og smelt de i microen eller i bittelitt kokende vann før du rører de inn i moussen og setter den kaldt igjen.

Tips: Har du endel krem til overs kan du gjerne ta restene i fine dessertskåler og kanskje overraske en du er glad i? :)

Oppskriften fant jeg hos HANNE`S KAKER som også viser flotte bilder av fremgangsmåten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar