onsdag 17. april 2013

Saftig vaniljekake!

- Vaniljekaken jeg brukte i bryllupskaken, i midterste etasje sammen med sitronkrem og jordbærbiter. 


OPPSKRIFT VANILJEKAKE:
*Jeg doblet oppskriften siden jeg brukte en 10" (25,4cm) form og ville ha høy kake. Det økte steketiden med ca 30 min om jeg husker rett...sjekket hele tiden midten med strikkepinne.

DU TRENGER:
160 gr (rom-temperert) smør (gjerne meierismør)
300 g sukker
SP om ønskelig
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts vaniljesukker
3 (rom-tempererte) egg
330 g mel
1 ts bakepulver
1 ts natron
2,5 dl kulturmelk


SLIK GJØR DU:

1. Miks smør, sukker og SP til dette er kvitt. Ca 5 minutter. (SP er en kakestabilisator som sikrer luftighet og at kaken holder høyden etter steketid. Jeg kjøpte min på Kitch`n.) Skrap kantene og ha i ett og ett egg. Miks ca 1 minutt mellom hvert egg og husk å skrape kantene. Til slutt mikser du i vaniljeekstrakt.

2. Mål opp det tørre og sikt det sammen. Kulturmelken og det tørre tilsettes vekselvis mens røren mikses, evt i 2-3 omganger. Rør til alt er godt blandet og røren er glatt som på bildet øverst.

3. Smør formen og kle den med bakepapir, jeg kler både bunnen og sidene. Stek kaken i forvarmet ovn på 170 grader i ca 45 minutter. Jeg kontrollerer midten med en strikkepinne, hvis det henger våt deig igjen på pinnen så må kaken steke lenger.

Er du redd toppen skal bli svidd kan du legge på aluminiumsfolie. Siden jeg doblet oppskriften og ville ha så høy kake måtte kaken steke lenge og toppen måtte dekkes til. 

Lykke til :)

Oppskriften fant jeg hos Passion4vintage 2 kommentarer:

  1. Nam sier jeg bare. Hver gang jeg kommer inn her, så må jeg liksom ta meg en sjokoladebit eller noe etterpå...blir jo så søtsugen. Vaniljekake....yum..også så høy du fikk den? Kult! jeg liker høye kaker. det ser så lekkert ut. Håper du har gode dager - sender en klem og ønsker deg en fin uke videre. <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for tilbakemeldingen, Spirea :) You make me happy :)

      Slett