-deilige horn fylt med ost og skinke,
nam nam!
OPPSKRIFT OST-/SKINKEHORN!
DETTE TRENGER DU:
50 gram margarin (eller 1/2 dl olje)
5 dl melk (eller vann)
DETTE TRENGER DU:
50 gram margarin (eller 1/2 dl olje)
5 dl melk (eller vann)
1 pk tørrgjær (eller 50 gr fersk gjær)
1 ts salt
1 ts sukker
1,3 dl mel (750 gram)
1 egg
1 boks skinke (eller bytt til f.eks salami, pølse)
ca 500 gram kvitost
1 egg til pensling
Sesamfrø (valgfritt)
SLIK GJØR DU:
1. Smelt smøret i en kjele. Hell i melken, rør og kjenn med fingen til væsken når 37 grader. Trekk kjelen straks i fra platen. Rør så inn gjæren.
2. Bland alt det tørre i en bolle. Ta væsken oppi det tørre og elt. Ha evt i mer mel om det trengs, deigen skal være blank og smidig. Hev deigen i ca 30 min.
(Jeg legger et kjøkkenhåndkle over deigen og setter bollen i vasken som jeg fyller varmt vann til midten av bollen.)
(Jeg legger et kjøkkenhåndkle over deigen og setter bollen i vasken som jeg fyller varmt vann til midten av bollen.)
3. Mens deigen hever kan du skjære skinken i små biter og raspe opp osten. Del gjerne skinkebitene opp i fire avdelinger slik at det blir lettere for deg å beregne mengden senere.
Finn gjerne frem to stekebrett og legg på bakepapir.
4. Del deigen i 4 deler. Ta en del om gangen og kjevle hver del til en rund leir. Leiren skjærer du i 6 (eller 8) trekanter, som vist på bildet:
5. Ha på ost og skinke, som vist på bildet:
6. Rull trekanten sammen og form et horn.
Legg på stekeplaten og la hornen heve under et kjøkkenhåndkle på en lun plass i 30 min.
7. Sett stekeovnen på 250 grader.
8. Visp ett egg og pensle hornene. Om du ønsker frø så strør du dette på etter penslingen.
Stekes på 250 grader i 8-10 minutter.
Hornene smaker absolutt best når de er helt fersk!!
Nytes gjerne med et glass julebrus ;)
Ser veldig god ut.Spørs om jeg kan bake som deg da.Må prøve i helgen.
SvarSlettTakk for oppskriften!
Dette klarer du like bra som meg, det er jeg sikker på! De passer fint til helgekos :) Lykke til!
SvarSlettMmm horn er så godt! Tror denne oppskriften er ganske lik den jeg pleier å bruke, blir fort oppspist her hvertfall. Ikke noe som får ligge lenge i fyseren, hehe
SvarSlettDet er sant, de blir fort spist opp!! :)
SvarSlett