mandag 7. november 2011

Horn for liten og stor :)

-deilige horn fylt med ost og skinke,
nam nam!



OPPSKRIFT OST-/SKINKEHORN!

DETTE TRENGER DU:
50 gram margarin (eller 1/2 dl olje)
5 dl melk (eller vann)
1 pk tørrgjær (eller 50 gr fersk gjær)
1 ts salt
1 ts sukker
1,3 dl mel (750 gram)
1 egg

1 boks skinke (eller bytt til f.eks salami, pølse)
ca 500 gram kvitost
1 egg til pensling
Sesamfrø (valgfritt)

SLIK GJØR DU:
1. Smelt smøret i en kjele. Hell i melken, rør og kjenn med fingen til væsken når 37 grader. Trekk kjelen straks i fra platen. Rør så inn gjæren.

2. Bland alt det tørre i en bolle. Ta væsken oppi det tørre og elt. Ha evt i mer mel om det trengs, deigen skal være blank og smidig. Hev deigen i ca 30 min.
(Jeg legger et kjøkkenhåndkle over deigen og setter bollen i vasken som jeg fyller varmt vann til midten av bollen.)

3. Mens deigen hever kan du skjære skinken i små biter og raspe opp osten. Del gjerne skinkebitene opp i fire avdelinger slik at det blir lettere for deg å beregne mengden senere.
Finn gjerne frem to stekebrett og legg på bakepapir.

4. Del deigen i 4 deler. Ta en del om gangen og kjevle hver del til en rund leir. Leiren skjærer du i 6 (eller 8) trekanter, som vist på bildet:


5. Ha på ost og skinke, som vist på bildet:

6. Rull trekanten sammen og form et horn.
Legg på stekeplaten og la hornen heve under et kjøkkenhåndkle på en lun plass i 30 min.

7. Sett stekeovnen på 250 grader.

8. Visp ett egg og pensle hornene. Om du ønsker frø så strør du dette på etter penslingen.
Stekes på 250 grader i 8-10 minutter.

Hornene smaker absolutt best når de er helt fersk!!
Nytes gjerne med et glass julebrus ;)


Hornene passer fint til å fryses og varmes opp når man kjenner det rumler litt i magen :)

4 kommentarer:

  1. Ser veldig god ut.Spørs om jeg kan bake som deg da.Må prøve i helgen.
    Takk for oppskriften!

    SvarSlett
  2. Dette klarer du like bra som meg, det er jeg sikker på! De passer fint til helgekos :) Lykke til!

    SvarSlett
  3. Mmm horn er så godt! Tror denne oppskriften er ganske lik den jeg pleier å bruke, blir fort oppspist her hvertfall. Ikke noe som får ligge lenge i fyseren, hehe

    SvarSlett
  4. Det er sant, de blir fort spist opp!! :)

    SvarSlett