- jeg prøvde en ny middagsoppskrift
og syns den ble ganske god!
OPPSKRIFT FLØTEGRATINERTE KOTELETTER:
DETTE TRENGER DU:
Nok til to voksne og to småspiste barn her i huset!
3 koteletter
3 store gulrøtter
1 løk
3 fedd hvitløk
evt champignon, blomkål, brokkoli o.l. om du vil :)
1pk (ca 3dl) Fløte
1pk (ca 3dl) Fløte
Grillkrydder
Salt
Pepper
Basilikum
Evt annet ønskelig krydder
*antallet justerer du etter smak og ønske :)
SLIK GJØR DU:
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Kutt gulrøttene og løk i biter som du strør i en ildfast form (bruk gjerne langpanne om du skal øke oppskriften). Hakk hvitløken i småbiter og strø også denne i formen.
3. Kutt snitt i fettkanten på kotelettene så det ikke vrenger seg under steking. Krydre kjøttet med et tynt lag av grillkrydder, salt, pepper og basilikum. Og/eller andre ønskelig krydre. Stek kjøttet på høy varme kjapt på begge sider, bruk gjerne rikelig med smør eller olje så det blir mye stekesjy :) Legg de lett stekte kjøttbitene oppi den ildfaste formen oppå grønnsakene.
4. Hell all fløten oppi pannen du brukte til å steke kotelettene og rør stekesjyen godt inn i fløten. Så heller du denne blandingen over kjøttet i den ildfaste formen.
5. Sett formen inn i ovnen i 25 minutter på 200 grader.
5. Sett formen inn i ovnen i 25 minutter på 200 grader.
6. Kok poteter, blomkål og brokkoli mens du venter. Eller andre grønnsaker.
De fløtegratinerte kotelettene serveres med poteter , grønnsaker og den herlige fløtesausen :)
(Middagstipset har jeg funnet på Elin`s blogg, her er flere bilder med fremgangsmåte)
Hei Linda!
SvarSlettBruker du nakkekoteletter her?:)
Heisann! Mener dette var sommerkoteletter, men nakkekoteletter går nok fint det også :)
SvarSlett