mandag 7. juni 2010

Foccacia!

-tilbehør som virkelig smaker godt,
 spesielt når den blir så luftig og saftig som denne! :)

I helgen hadde jeg jentekveld, det var kjempekoselig! Da prøvde jeg for første gang å lage Foccacia som jeg servert til en pastasalat. Dette var så godt at jeg vil gjerne dele oppskriften med dere! Anbefales på det varmeste å prøve. Det er enkelt, men tar litt tid pga heving. Den passer til det aller meste og kan fort bli sommerens hit. Det er garantert at denne blir laget flere ganger her i huset i allefall!




DU TRENGER:

Deig

1kg hvetemel (eller finbakst)
1pk tørrgjær
2-3ss sukker (eller honning)
1ts salt
Evt chilipulver
Ca 9dl vann

Oljeblanding

2dl Extra virgin olivenolje
ca2 fedd hvitløk
1ts timian
1ts rosmarin
1ts basilikum
1ts oregano

Soltørkede tomater.
(Jeg kjøpte soltørkede tomater i plastbeger med merket Ridderheims på Obs, disse lå i en oljeblanding med lignende ingredienser. Jeg brukte da denne oljeblandingen som base. Man kan så klart lage egne vrier på denne oljeblandingen :))

Salt.
Jeg brukte Maldonsalt. Men man kan bruke annen salt, gjerne fra saltkvern eller havsalt.


SLIK GJØR DU:

1. Bland sammen mel, gjær, sukker (evt honning), salt og evt chili. Tilsett vann. Deigen skal være klissete. Du kan evt allerede nå finhakke tomatene og røre de godt inn, eller vente til senere med disse.

Heves 1 time under tildekking.

2. Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

3. Slå deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Bruk gjerne olje på fingrene når du gjør dette, da fester ikke deigen seg til fingrene. Hev 15 minutter under tildekking.

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

Heves så 1 time til under tildekking.

4. Om du ikke blandet tomatene i deigen så kan du nå trykke bitene nedi deigen jevnt over. Evt kan du legge i fetaost og oliven, om du ønsker dette også.
Slå over oljeblandingen og pass på at alle hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Stekes på 200 grader i 20-25 minutter. Sjekk inni at deigen er skikkelig stekt. Skorpen skal ha en gyllen farge.

Vel bekomme!
Foccacia passer godt til et deilig bord med tapasretter!
Den nydelige oppskriften på Foccacia fant jeg hos Stines hverdag!



Til dessert laget jeg ostekake, gøy å dekorere :)




3 kommentarer:

  1. Begge deler var veldig godt!!
    Tusen takk for maten!!

    SvarSlett
  2. Hei!

    Hvordan fikk du til å pynte ostekaka sånn??

    Svar meg gjerne på min blogg: http://heddakuelsker.blogg.no

    SvarSlett