søndag 27. juni 2010

Hello Kitty-kake

I helgen feiret vi prinsessen vår sin 4årsdag. Jeg hadde fri hele uken og brukte stort sett fritiden min på å planlegge bursdagen, og denne kaken tok desidert mest av tiden!

 Alt startet med at jeg kom over en nettside med bilder av kaker en vanvittig flink dame hadde laget, og jeg tenke at det der må jeg bare prøve en gang!! Jeg viste noen bilder av barnekakene jeg fant til Elise, og da var det gjort...så de siste par måneder har vi snakket om den HelloKitty-kaken som jeg da lovet å lage til bursdagen hennes!Kaken er trekt med MMF (Marshmellow-fondant), alle detaljer er også formet av dette. Veldig enkelt å lage og greit å jobbe med så lenge man har Flott matfett tilgjengelig!

Fargene er bestilt fra en nettbutikk i Amerika, men de samme kan også bestilles gjennom Cacas. Men der er de ganske mye dyrere! Jeg har i flere år drømt om å lage en fin kake i slike skarpe fin farger :)Jeg brukte en hel kveld på bare HelloKitty-figuren. Fant flere bilder på nettet av andre kaker og generelt bilder av Hello Kitty gjennom google. Deretter tegnet jeg HelloKitty slik jeg ville lage henne.

Bokstavene er skjært ut etter at jeg hadde skjevlet flat en masse med MMF.

Disse bokstavene laget jeg ved å rulle tynne pølser av MMF og så forme det til de bokstavene jeg ønsket. Liker små detaljer, så litt sølvkuler muntret opp synes jeg! Lurt å la slike tynne bokstaver ligge og stivne over natten før man fester de til kaken. Jeg laget en miks med Royal Icing som jeg limte de på kaken med.

Sløyfen måtte også stivne over natten før den kunne festes på kaken. Jeg lot den stivne med sammenkrøllet plastfolie inni løkkene for at de skulle holde formen.

Blomstrene er skjært ut med kniv i ulike farger og lagt oppå hverandre. Igjen synes jeg en liten sølvkule gjør hele forskjellen!

Inni er det sjokoladekake. Jeg laget en vanlig rund sjokoladekake til bunnen og en langpanne sjokoladekake. Av langpannen brukte jeg to ulike boller til å skjære ut fire rundinger. Jeg la sammen to og to med sjokoladekrem imellom.

Jeg er iallefall veldig fornøyd med resultatet, og ble veldig glad over å se at halve kaken gikk med i barnebesøket -så da var den nok litt god også da ;)

Arbeidet var så absolutt verdt det da Elise etter endt bursdagsbesøk slengte seg om halsen på meg og sa inn i øret mitt: "Tusen takk for bursdagen min!" Sånt smelter et mors hjerte!!

5 kommentarer:

 1. Wow, for en kake!!
  Du er knallflink!
  Er dypt imponert...tror jeg må få deg flydd hit neste gang vi har bursdag her i huset ;)
  Klem

  SvarSlett
 2. Takk så mye :) Hehe, blir nok en dyr kake da med flybillett og alt ;) Du må bare prøve deg selv, er ikke så vanskelig altså! Veldig gøy!

  SvarSlett
 3. Du er utrolig flink Linda. Er kjempeimponert!! Både resultatet men også all tiden som du har brukt på dette verket.

  SvarSlett
 4. Tusen takk, Maj! Jeg brukte 7-8timer tenker jeg totalt sett, det vil faktisk si en hel arbeidsdag -så det litt tid, ja :)

  SvarSlett
 5. wow!!! Fantastisk...Herlig at Elise var så takknemlig...:)
  Klemmer

  SvarSlett