søndag 13. januar 2013

Babyshower-kake :)

-På fredag arrangerte jeg og venner babyshower for en venninne som venter sin tredje gutt :) Men det er likevel hennes første babyshower, så hun ble gledelig overrasket! I den anledning bakte jeg en kake med gravid dame på. 

Kaken er denne gang Blue Velvet i stedet for Red Velvet. Det er en søt, saftig og god kake! Fyllet er ostekremen som du finner om du trykker deg inn på linken til kakeoppskriften. Kaken er trukket med hjemmelaget sukkerpasta og alle pynt er sukkerpasta tilsatt pastafarge (wilton).


 Den gravide damen er laget for hånd etter en youtube-video. Jeg endret litt på detaljene for å få figuren lik min venninne :) Det er andre gang jeg modellerer en person, men første gang jeg lager en mer realistisk figur. Altså uten tykke pølse-lemmer og kulehode. Det var skikkelig gøy :)

Kulene rundt kaken er rullet en og en, for sukkerpastaen ville ikke samarbeide så da var det slik jeg fikk brukt den! Klarte å trykke ut små hjertet som jeg festet på hver 6.kule. Hjertene penslet jeg med litt spiselig glitter for å fremheve de litt.

Bokstavene på kaken har jeg skjært ut for hånd med en spiss og skarp kniv. Først kjevler jeg ut sukkerpastaen, så skjærer jeg ut bokstaver. Legger de til tørk til de er stivnet og kan løftes uten å bøye seg. Legger de så på kaken så jeg finner riktig posisjon og limer de til slutt på kaken bare ved å pensle vann under bokstavene.

De tre hjertene er modellert for hånd. Jeg tok en litt tykk streng som jeg stakk de inn på og lot de tørke noen timer liggende. Pga biltransport ventet jeg med å stikke de på kaken til jeg ankom stedet for babyshoweret (bildet tatt med mobil, derfor ikke samme kvalitet!). Hjertene ga litt mer liv til kaken og symboliserer de tre guttene hennes :)


5 kommentarer:

  1. Imponert -som alltid. Innom med en klem og med et ønske om en god dag og helg! Håper du har det bra? en stund siden jeg har hørt fra deg - liker så godt når du gir lyd ;) forhåpentlig er det en god travelhet på gang - og forhåpentlig er dagene dine gode og glade!! mange klemmer din vei <3

    SvarSlett