onsdag 24. august 2011

Snickerskake!

-Enkel å lage og smaker kjempegodt!!

SLIK LAGER DU SNICKERSKAKE:
1. BUNNEN:
Dette trenger du:
6 eggehviter (eggeplommene sparer du til sjokoladeglasuren!)
5 dl sukker
1 pk Ritz-kjeks
250 gr saltet peanøtter
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Begynn å piske eggehvitene, etterhvert heller du oppi litt og litt av sukkeret, pisk til du har en stiv masse / marengs.

2. Knus kjeksene, jeg hadde de i en pose og knuste med fingrene. Hakk peanøttene til små biter, men ikke for mye. Bland kjeks, nøtter, vaniljesukker og bakepulver i marengsen.

3. Hell røren i en liten langpanne eller i en rund springform.

Stek i 25 min på 180 grader.
Kjøl ned.

Kaken klar til steking:

2. SJOKOLADEGLASUR:
Dette trenger du:
6 eggeplommer
1 dl kremfløte
100 gr smør
100 gr sukker
100 gr kokesjokolade

Slik gjør du:
I en kjele putter du eggeplommene, fløte og sukker. Varm opp og kok det til det tykner. Trekk kjelen av varmen, rør inn smør og sjokolade til røren er jevn.
Kjøl ned.

Når sjokoladeglasuren er stivnet nok smører du den over kaken.
Dette tar nok ca 1 time.
Min glasur fikk bare stå 30 min i kjøleskap og var litt for rennende, men det fikk ikke hjelpe siden da var gjestene kommet.. ;)

DA ER DET BARE Å NYYYYTE EN SAFTIG OG SØT KAKE :)
Oppskriften er hentet herfra.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar