fredag 7. juni 2013

Deilige scones!

-lettvinte og gode rundstykker som lages på en halvtime! Scones er rundstykker som bakes med bakepulver istedet for gjær og de trenger derfor ikke heves. Genialt for meg som ventet besøk og trodde vi hadde rundstykker i fryseren, men den gang ei! Da laget jeg disse kjapt og syns selv de ble veldig gode. Det finnes ulike oppskrifter, denne er spesiell fordi den inneholder surmelk. 


OPPSKRIFT SCONES MED SYRNET MELK:
DU TRENGER:
3,5 dl sammalt hvete, grov
3,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts sukker
6 dl syrnet melk (cultura, kefir)
*har du ikke akkurat sammalt hvete så prøv gjerne en annen grov meltype om du har, blir sikkert godt :)


SLIK GJØR DU:
1. Bland alt det tørre og rør melken godt inn til en løs deig.


2. Ta deigen med f.eks spiseskje og lag små hauger på en stekeplate med bakepapir.


3. Stekes midt i ovnen på 230 grader i ca 15 minutter. Avkjøl de på rist eller server straks, de smaker best som fersk! Men de kan fryses.

Rask, enkelt og godt :)

Oppskriften fant jeg hos melk.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar