søndag 16. juni 2013

Blondekake

-ble laget som overraskelse til en god venninne som ble 30 år, en sånn dag kan jo ikke bare gå forbi uten litt oppmerksomhet!


 Kakens innhold:
-perfekt sjokoladekake
-karamell-fromasj m/jordbærbiter
-smørkrem rundt kaken til feste for trekket
-trukket med hjemmelaget sukkerpasta og all pynt er også av sukkerpasta.


Pynten laget jeg på forhånd så det stivnet før jeg brukte det. 30-tallet tørket jeg med cocktail-stick plassert inni tallet, slik at de bare kunne stikkes på plass i kaken da de var stivnet. Bokstavene er bare en lang, tynn pølse jeg rullet og formet. Blosmtene har jeg brukt utstikker for å lage.  


Rysjene/blondene er lange strimler jeg har skjevlet ut. Jeg skar strimlen slik at den ble helt rett i kantene, så brukte jeg en baking tool til å tynne ut ene kanten og formet litt buer. Brukte smørekrem for å feste remsen på kaken. Fargene ble til underveis; begynte øverst med et kvitt lokk som bare dekket såvidt ned forbi kanten av kaken. Så tok jeg to remser med kvite rysjer, deretter to remser lyserosa rysjer og til slutt to remser med mørkerosa rysjekant.

Gøy å prøve denne pynteteknikken, det har jeg lenge hatt lyst til! Det var litt vanskelig å få det fint med sukkerpasta, den sprakk litt i enden. Derfor tilsatte jeg litt CMC for smidighet, men neste gang ville jeg brukt pals eksta hvite marsipan som er endel enklere å jobbe med (bare dyrere..) :)


5 kommentarer: