onsdag 15. mai 2013

Steg-for-steg: Modellere traktor

-fremgangsmåten jeg brukte for å lage traktoren til bondegård-kaken!

1. Først lager du traktor-formen. Begynn med å farge marsipanen (evt sukkerpasta) rød. (Bruk helst pastafarge, den er bedre enn icing color som er mer flytende og du må bruke mye mer farge. Anbefaler americolor). Form en rød klump slik du ser på bildet under; som en L. Litt skrå i frontruten, ellers flate sider. Skjær vekk et lite søkk bak på traktoren så du gir god plass til de store hjulene. Så lager du en tynn pølse du presser flat og lager til skjerm for bakhjulene, fest med vann. Lag gjerne en skjerm over frontvinduet også.

2. Rutene lager du vet å skjevle ut kvit marsipan som du skjærer ut ruter fra med f.eks en tapetkniv. Lim på med pensel og vann. 3. Grillen og lysene i front lager du med svart og gul marsipan. Dekkene venter du litt med. Skjær til en sort lapp og to små gule firkanter som limes på med vann.4. Dekkene laget jeg ved først å rulle fire svarte kuler, to store og to små. Tekst fortsetter under bildet...

Deretter presset jeg kulene flat og laget et søkk i midten. Hjulsporene laget jeg med endekutter (se bilde under) kjøpt på e-bay, kalt for straight frill edge cutter (som disse HER, men vit at det finnes mange selgere av disse på e-bay).  Hjulene plasserte jeg ved hjelp av spaghettipinne og vann. Lot traktoren ligge på hodet så dekkene kunne tørke over natten, ellers ville de kanskje ikke tålt vekten av traktoren.


5. Kapslene lager du ved å skjære gule rundinger som du limer på utsiden av hjulene med vann. Evt i samme størrelse som søkket i hjulet så de kan ligge litt inni dekket. Til slutt en liten sort prikk. Dette kan du lage mens traktoren ligger på hodet eller du kan vente til neste dag om du har god tid.

 6. Pipen lages enkelt med en pølse som er bøyd på toppen. Festes med spaghetti-bit og vann.

 Da er traktoren klar for kake og fest :) 

Lykke til om du prøver deg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar