søndag 17. april 2011

Koldtbord


I går feiret vi mamma sin 60 års dag. Jeg og mine søsken ordnet i stand en overraskelsesfest med nær familie og litt venner, vi ble 14 voksne og 6 barn. Det har vært mange uker med planlegging, mange timer med arbeid og jeg kjenner at idag er rette dagen for å slappe av i sofaen og blogge :)
Først vil jeg blogge litt om koldtbordet vi stelte i stand. Vi fant ut at vi sparte endel penger ved å lage det selv, og da fikk vi akkurat den maten vi hadde lyst på :)
En hyggelig dame bak ferskvaredisken på Ica Maxi var kjempehjelpsom med hvor mye vi skulle beregne i innkjøp. Og hun tok opp bestilling slik at de pakket alt ferskt og klart til den dagen og tidspunkt vi ønsket! Maten var veldig smakfull og god!
Vi beregnet 2 skiver av hvert kjøttpålegg pr voksen, barna er småspist så de regnet vi ikke med. Det ble endel til overs, så fire familier hadde nok en bedre frokost idag!

Bordpynten er vanlig kvit engangsduk på rull. Fargetema ellers var fucia (rosa-lilla). Fuciafarget løper fant jeg på Tilbords med matchende servietter som hadde sølvmønster på kanten. En sølvmønstret og glitrende løper fant jeg på SparKjøp. Billige pakker med fuciafaget kubbelys solgte de på Nille. Jeg ble kjempefornøyd med bordpynten, med glemte dessverre å ta nærbilder av det. Litt mer detaljer kommer frem på bilder under.
Ostefat med brie og ridderost. Paprika og druer. To stykk chutney, en søt og en sterkere. Vi kjøpte to pakker med Sætre ostekjeks, en salt og en spelt.
Spekeskinke med kokt egg.
Pyntet med jordbær, melonbiter og agurk.

Roastbiff med svisker og sprøløk.
Pyntet med salatblader, tomat og agurk.
Remulade og salater sto i egne skåler.

Grillet og røkt skinke.
Pyntet med salatblader, tomat, agurk og dill.
Tante skjærte klasetomat til fine blomstertomater :)

Kyllinglår (beregnet 1 pr person, halvparten ble spist).
Tante kom på den geniale idè å ta aluminiumsfolie på knoken,
det ble både dekorativt og praktisk!
Pyntet med salatblader, perletomater og agurk.

Diverse salater;
Italisensk salat, Waldorfs salat og to ulike potetsalater.

Store reker kjøpt i lake, vi tok oss ikke tid til å skrelle ferske reker.
Men disse var overraskende gode for min del.
Pyntet med salatblader, perletomater, agurk, sitron og dill.

Eggerøre laget med gressløk sammen med røkt laks.
Pyntet med tomatblomster og agurk.


Eggerøre laget med gressløk i en stor bolle.
Pyntet med salatblader, tomatblomst og agurk.
Vi laget eggerøre av 26 egg og kokte 4 egg. Eggene var ekstra store, mange hadde dobbel eggeplomme i seg! Det ble en del eggerøre til overs. Men rester av koldtbord er bare en bonus ;)
Og på tross av mye jobb så er jo gleden stor nå man kan gjøre stas på sin mor og glede andre!


5 kommentarer:

  1. He he, ja jeg syns vi har lov å si at vi var flinke :)

    SvarSlett
  2. Masse deilig mat, fine ideer.. Takk ;o)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for tilbakemeldingen, det setter jeg pris på! Kjekt om det kan inspirere :)

    SvarSlett
  4. Hvilket type brød brukte du?

    SvarSlett