mandag 17. mars 2014

Barcelona-logo steg-for-steg

-Her kommer steg-for-steg hvordan jeg lager logoen til Barcelona-kaken. Det er ikke masse bilder her men du får en liten pekepinn på hvordan du kan gå frem. Dette er samme fremgangsmåten som jeg brukte på spiderman-kaken.

Du trenger:
Google og printer, print ut ønsket motiv i farger.
Saks.
Marsipan/fondant
Kjevle
Melis
Skarp kniv, f.eks tapetkniv.
Vann og pensel

Slik gjør du:
1. Klipp motivet ut av papiret. Skjevle ut marsipanen med rett farge og legg utklippet oppå marsipanen. Bruk så tapetkniv til å skjære rundt. Nå har du basen klar. (Det er ikke alltid man lager en base ved denne metoden, f.eks ved spiderman-merket laget jeg ingen base. Da bare limte jeg delene av spiderman inntil hverandre etterhvert)

2. Klipp så motivet opp i mindre deler. Gjerne i to-tre biter, der du ser at fargene skiller seg. Jeg brukte først den blå halvmånen til å skjære rett form ut av blå marsipan. Den blå biten limte jeg på med vann som pensles lett under.


 3. Videre konsentrerte jeg meg om alt som skulle oppå den blå halvmånen. Jeg klippet først ut den gule kulen og de røde strimlene. Limte på med pensel og vann. Riktig avstand fant jeg ved hjelp av de utklipte bitene. De sorte strekene påfører jeg til slutt med spiselig tusj.

4. Så klippet jeg opp øvre del av logoen og fulgte samme prinsipper med å skjære til formen og finne ut avstandene.

5. Bokstaver prøver jeg å skjære ut for hånd, bare ved å se på originalen. Blir knotete å skjære etter så små papirbiter.


Her kan du se sluttresultatet sammenlignet med originalmerket. Nå gjenstår det bare å legge logoen på kaken :)Lykke til om du prøver deg! Det er litt tidkrevende men ganske så enkelt :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar