fredag 19. april 2013

Suksesskrem som kakefyll!

 -Suksesskremen jeg brukte i bryllupskaken, i nederste etasje sammen med nøttebunn og sjokoladekake

OPPSKRIFT SUKSESSKREM:

DU TRENGER:
7 eggeplommer 
(eggehviten kan fryses eller brukes til mye godt, eks marengs)
1,5 dl fløte
200 g sukker
1,5 ts vaniljesukker
150g ekte meierismør


SLIK GJØR DU:

1. Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm det opp under omrøring på svak varme til det tykner. Det er viktig at den blir skikkelig tykk, ellers vil kremen bli rennende. Prøv å unngå at den koker, men det er ikke krise om det kom et par bobler. Når den er tyknet tar du kjelen av platen og lar den avkjøle seg.2. Smøret bør være romtemperert og piskes lett før du rører det inn i massen når den er blitt romtemperert. 

3. Sett kremen kaldt til den er helt kald og tykk i konsistensen. Så er det bare til å bruken den som kakefyll, til suksessterte eller noe annet godt :)
Kan lages dagen før servering, men da må den oppbevares kaldt.

Oppskriften fant jeg hos detsøteliv.


6 kommentarer:

 1. Oi, her har du lagt ut mange spennende oppskrifter siden sist! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, ja det hopet seg opp endel oppskrifter og bilder etter bryllupskaken ;)

   Slett
 2. Tusen takk for så fine ord på bloggen min. Det gjorde meg kjempeglad!!! Og så fant jeg den fine bloggen din. Nå vet jeg hvor jeg skal gå når jeg skal bake og trenger inspirasjon!! Jeg er egentlig glad i å bake, men må innrømme at det har blitt litt lite tid til det i det siste. Tre små er gøy, men travelt, og nok søvn har høy prioritet :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du stakk innom bloggen min og la igjen en hilsen :) Mer baking får du nok tid til senere, alt til sin tid ;)

   Slett
 3. Kjære søte du :) takk for alle søte saker du presenterer her - jeg digger det, blir bare så inspirert! Og "gul kake" som jeg kaller det (fordi jeg alltid glemmer at den heter suksesskake) - og sånn gul krem er det beste jeg vet. En skikkelig deilig kaloribombe - men steike, så god. Nam!

  Også du - takk, takk, takk for dine fine ord til meg - jeg blir så rørt - og jeg må bare si at jeg blir veldig glad hver gang du er innom. Takk igjen. God helg min ukjente venn :) klem til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å lese at du blir inspirert, det gir meg ekstra glede og energi til å blogge videre :) God helg! Klem

   Slett