søndag 22. august 2010

Lynet McQueen-kake


-Vår skjønne, herlig og fantasiske lille gutt ble 2år nå i august! Det ble først feiret i barnehagen på dagen, deretter hadde vi et koselig barnebursdag og familiebursdag her i huset!


I den anledning måtte jeg jo bake en bil-kake siden han elsker biler! At valget falt akkurat på lynet McQueen har nok med dagens trender å gjøre :)

Jeg laget en sjokoladekake fra Møllers og stekte i rund form. Jeg skjærte bort kake paralelt på begge sider, og disse sidestykkene skjørte jeg i tre biter...Slik at midterste del av de to sidestykkene satt jeg sammen oppå kaken for å lage "kupèen". Og de resterende små restene ble til spoiler bak.

Deretter laget jeg en smørekrem av glasurposen som fulgte med i pakken. Kaken blir smurt godt inn før jeg skjevlet ut en stor masse med rødfarget marshmellows-fondant (mmf) som jeg trakk hele kaken med.


Dagen i forveine hadde jeg laget klar alle fargene jeg trengte i mmf. Så når kaken var trekt i rødt var det bare til å begynne å dekorere! Med pc`n foran seg hadde jeg massevis av bilder å hente inspirasjon ifra, så da valgte jeg ut de detaljene jeg ville ha med på kaken. Noen dager før hadde jeg laget en skisse over hvordan jeg ca ville lage den. Det finnes mange valgmuligheter, skjønte jeg etterhvert!
Et tips: FØR man dekker kaken med det røde, så legg på en kvit strimle (gjerne med litt bakepapirforan slik at de to lagene ikke kleber seg sammen) foran der som munnen skal være. For da kan man etterpå bare skjære bort av det røde for å lage munnen; og vips: der har man tenner under ;)

Måtte jo ha med 2-tallet, både på sidene og på toppen. Dekkene ble litt punkterte..skulle ha laget en tykkere rundkake slik at bilen ble litt høyere! Jaja, lærer noe nytt hele veien :)


Bokstavene laget jeg bare ved å lage tynne pølser av mmf og lage bokstaver. Så rullet jeg små kuler som jeg dyttet fast på endene.


Et annet tips er å kjøpe stjerneskudd (liten variant) og sette bak på bilen, da blir det en stilig effekt av at bilen freser av gårde ;)

TIL FAMILIEBESØKET:
3D-kaken ble nesten spist opp i barnebesøket, og det var jo litt kjedelig å ikke ha en fin kake til familiebesøket også! Men ikke hadde jeg tid til å lage en så omfattende kake en gang til. Så da ble det til at jeg fulgte bildet på en av papptalerknene vi hadde kjøpt til bursdagen og laget et enkelt bilde av Lynet McQueen som jeg bare kunne legge oppå brownieskaken jeg likevel skulle lage!

5 kommentarer:

 1. Du er flink!!!!!!
  Kaken var knall god......nam nam.
  Stor klem

  SvarSlett
 2. Tuller du??!! Er det mulig å lage sånne kaker? Helledussen! Jeg satt å måpte hele tiden mens jeg leste! Hva er forresten mmf? Du er dyktig asså!

  SvarSlett
 3. Så utrolig artig :) Du er dyktig. -Jeanette

  SvarSlett
 4. Tusen takk :)

  Terese:
  hehe, husker hvordan jeg selv satt og måpte da jeg for ca 6mnd siden kom over flere nettsider hvor folk laget de mest utrolig kaker! Du må ta og prøve, det er kjempegøy og ikke så vanskelig som det ser ut ;) Man trenger bare litt tid... Mmf er marshmellows som er smeltet og blandet med melis (og farge) til en fondant -altså veldig søtt og godt! Du kan google det så finner du nettsider med oppskrift :) Da vil du nok komme over nettsider med mange utrolig kaker til å bli inspirert av også!

  SvarSlett
 5. Eg er imponert Linda! Stilig kake :)

  SvarSlett