mandag 30. august 2010

Bokstaver til dekorasjon

Jeg har i noen uker gått og tenkt at jeg har lyst på sånne bokstaver som man kan pynte med, men hvor jeg enn leiter så er de tom for den ene eller den andre bokstaven! Eller så er de for dyr..

I helgen skulle jeg lage håndavtrykk av ungene sine hender og laget derfor trolldeig for første gang. Og da Elise (4 år) lekte med trolldeig slo det meg, hvorfor ikke lage bokstaver selv??


Så da satt vi der, mor og datter, og laget bokstaver, blomster og kaniner som vi deretter stekte :)

OPPSKRIFT TROLLDEIG:
2 kopper mel
1 kopp salt
1 kopp vann
1 ss Zalo (evt matolje)
P.s Jeg tok i litt mer mel etterpå ettersom jeg følte deigen var litt klissete.

SLIK GJØR DU:
Bland mel og salt. Ha oljen i vannet. Bland så vannet (med olje) i det tørre. Det er viktig at deigen knas godt (ca 10 min), slik at den blir smidig og at alt saltet løses opp.
Når deigen er ferdig knadd, legger du den i plast slik at den ikke tørker. Den kan gjerne så en times tid i kjøleskap før du bruker den.

Stekes på ca 100 grader.
Steketid avhenger av tykkelsen på figurene dine. Det kan ta 2 timer til ett døgn... Du sjekket om de er ferdig ved å dunke på den tykkeste delen. Ta figuren ut av ovnene og kjenn om den er hard under/på baksiden. Bank lett med en finger på baksiden, hvis den er ferdig hører du en hul lyd. Figurene må gjerne ligge i ovnen og kjøle seg ned etter du har slått av.

Jeg hadde egentlig klart for meg hva jeg skulle skive, men etter litt diskusjoner med mannen ombestemte jeg meg og så endte det opp med "trygghet".
Hva syns du?

Jeg tenkte å male bokstavene når jeg har funnet ut en lur plassering.
Foreløpig står de på hyllekanten over ovnen ;)

Jeg skjærte også ut min forbokstav + min kjære sin forbokstav. Dette tenkte jeg som dekorasjon på den hyllen vi snart skal kjøpe inn til soverommet som har vært under oppussing de siste 2-3 ukene. Våre bokstaver malte jeg med sølv acrylmaling idag, vurderer å ta på et tynt lag med glitter eller lakk også :)
Love glimmer og glam :)

4 kommentarer:

 1. Så flott!!
  Veldig fine bokstaver, å så lurt.
  Trygghet er jo et nydelig ord med masse mening, det kan du henge i alle rom, så bare å velge.

  SvarSlett
 2. Takk :) Jo, fant ut at det ikke var så dumt. Enkelt var det også, så da ville jeg jo tipse andre om ideèn :)

  SvarSlett
 3. Så kult og kreativt!! Vi må komme en dag til dere snart, og se alt du har gjort i den siste!

  SvarSlett