fredag 12. juni 2015

Bryllupskake med håndformet brudepar!

-kake til den gledelig anledning at min manns bror giftet seg med en herlig dame :DKAKEN BESTÅR AV:

1.ETG:
Sitronkrem med jordbærbiter.

2.ETG:

Kaken er trekt med Pals ekstra hvite marsipan. Den er kjempegod på smak og lett å jobbe med.


Blomstene er håndlaget av Pals ekstra hvite marsipan. Rosene er formet for hånd, de små blomstene er laget med utstikker og bladene er bearbeidet med balltool.

Jeg farget en stor kule marsipan lys rosa for å lage roser med to farger. Rosa i midten og kvit ytterst. Jeg penslet på med rosa dust/pulver i midten av de små blomstene og litt på bladtuppene til rosene. Til slutt sprayet jeg med pearl shimmer-spray.


Rosene er festet med royal icing. Noen er i tillegg festet med tannpirker da jeg ble nervøs for at de skulle falle av. Mønsteret som sprer seg ut fra blomstene er royal cing ut av sprøytetip med lite, rundt hull.


Borden som er festet rundet begge etasjene er laget med en lang utstikker. De ble sprayet med pearl shimmer og limt på kaken med vann+CMC. (cmc=pulver som kan brukes til å lage spiselig lim og til å få marsipan o.l. mer smidig og til å tørke fortere).

Disse to blomstene ble trykket ut med utstikker som har runde kanter. Men med en skum-matte og balltool kan man presse på endene slik at de blir litt lenger og tynnere. Tynne blomsterblad gjør marsipan-blomster mer naturlig :)

Navnene ble skrevet på kaken for hånd med royal icing, jeg brukte sprøytepose med en liten, rund sprøyte-tip.KAKETOPPERNE:
Håndlaget av pals ekstra hvite marsipan ved hjelp av ulike youtube-videoer. Formet frem over ca 3 uker, ville ta meg god tid.  Dekket alltid arbeidet med plastfolie eller plastlokk når de tørket.

Først formet og malte jeg på hodene. Deretter formet jeg kroppene, som fikk tørke ved hjelp av grillpinne som var stukket inn i dem. De kan da stikkes ned i f.eks isopor. Grillpinnen stakk også ut på toppen så jeg senere kunne stikke hodet fast. Når kropp og hode var tørt kunne jeg legge på håret. Brudgom fikk armer til slutt. På bruden henger armene sammen med overkroppen siden den skulle være bar.

BRUDGOMMEN:BRUDEN:
Tok lang tid før kropp med kjole tørket, og den ville bare synke sammen da jeg jobbet med den mens den stod på bordet. Denne måtte rett og slett ha en grillpinne stukket nedi fra toppen og bli hengende til tørk for å bevare høyde og fasong!
GITAREN -FENDER TELE DELUX WHITE:
Slik ser altså gitaren til min svoger ut. Han er en fantastisk talentfull gitarist/musiker som spiller i band og har laget musikk i flere år. Min mann deler lidenskapen for gitarspilling og hjalp meg litt med rett form og detaljer, godt med slike ekspert-hjelpere :)


 Brudeparet ble veldig glade for kaken og det varmer hjertet til en kakebaker!
Det går jo med noen timers arbeid og jeg har alltid et stort ønske om at kaken skal bli til glede :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar