torsdag 3. januar 2013

Red velvet kakeoppskrift

-som jeg forklarte i innlegget om pakkekaken så endret jeg Red velvet til Purple velvet. Smaken ble uansett den samme, jeg likte den kjempegodt :) Her kommer oppskriften på kaken og den deilige ostekremen som hører til!

(Bildet er av en siste kakebit! Jeg glemte å ta bilde da kaken ble delt. Bare for å kunne vise innsiden av kaken tok jeg dette bildet. Vi spiste opp rubbel og bit av kaken!)
OPPSKRIFT RED VELVET-KAKE:
Du trenger:
115 gram usaltet smør (eller vanlig margarin)
300 gram sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens (eller vaniljesukker)
240 ml kulturmelk
ca 1 ss wilton pastafarge (anbefalt type: non-taste, jeg brukte americolor).
*fargen er originalt rød, men du bestemmer jo selv fargen kaken skal ha ;)
250 gram mel
1/2 ts salt
2 ts kakao
1 ts natron
1 ts hvitvinseddikSlik gjør du:
1.
Sett ovnen på 175 grader. Visp smøret litt, så tilsetter du sukker og visper godt (med håndmikser eller kjøkkenmaskin). Tilsett ett og ett egg om ganger og visp godt i mellom. Tilsett vaniljeekstrakt og rør igjen.
2. Mål opp kulturmelk og rør inn fargen. Jeg tilsatte til jeg følte fargen ble fin. Brukte lilla americolor. Trodde fargen ble lysere under steking, men det ble den ikke. Tar ikke så mye farge neste gang.

3.  Vei opp mel, tilsett salt og kakao. Sikt det tørre og tilsett dette vekselvis med kulturmelk oppi den første miksen. Rør godt i mellom. Lurt å starte med og avslutte med det tørre. 

4. Ha natron i en skål og tilsett hvitvinseddik. Rør dette kjapt inn i røren med slikkepott

5. Stekes i en 24" kakeform som er kledd med bakepapir, et tips å spraye med matfett i tillegg. 175 grader midt i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk om den er ferdigstekt ved å stikke f.eks en strikkepinne i midten, den skal komme opp igjen uten kakedeig. Jeg brukte en hjertesilikonform fra Ikea, for at kaken skulle stekes jevnere la jeg et vått(kaldt) håndkle rundt formen. Steketiden ble faktisk ca 20 minutter lengre av dette.

Kaken kan stå i romtemperatur 10 minutter før du velter den på en rist som er dekket med bakepapir for videre avkjøling.


OPPSKRIFT OSTEKREM:

Du trenger: 
200 gram philadelphia-ost
250 gram marcarpone-ost (eller kun philadelphia-ost)
1 ts vaniljeessens (eller vaniljesukker)
115 gram melis
1 liten kremfløte (1/3 liter)
Evt. sitron

Slik gjør du:
1. Ta osten i en bolle og visp litt.
2. Sikt melisen oppi og tilsett vaniljeessens, visp dette godt.
3. Tilsett fløten og rør først rolig sammen, så visper du godt til du ser kremen får en fast konsistens. Om du ønsker mer syrlig smak kan du tilsette sitronsaft.


Når kaken er avkjølt kan den deles og fylles med krem, resten av kremen smøres også utenpå hele kaken.

Tips: ta til sides en bit av kaken som du til slutt smuldrer på toppen av kaken når den er innsmurt med den kvite ostekremen :) Eller du kan gjøre som meg og dekke kaken med sukkerpasta!P.s. Oppskriften fant jeg hos Hanne`s kaker , her finner du fine steg for steg-bilder!


3 kommentarer:

  1. Flott kake! Noen ide til hva som kan brukes i stedet for hvitvinseddik?

    SvarSlett
  2. Takk! Jeg har lest at noen mener man kan bytte hvitvinseddik med vanlig lys eddik (7%). Ellers vet jeg ikke! Lykke til :)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for oppskriften. Jeg har en engelsk svigersønn som elsker Red velvet. Jeg hadde ikke hørt om denne kaka tidligere. Da han ønsket den måtte jeg søke på nett, og der var din oppskrift. Kjenpegod😀

    SvarSlett