søndag 13. november 2011

Spiderman-kake!


-sjokoladekake med sjokoladekrem,
trukket med sukkerpasta

En god kollega spurte så fint om å få bestille en kake til en familiebursdag,
og siden jeg hadde tid så sa jeg ja og prøvde mitt beste å oppfylle en liten guttedrømmen om spiderman-kake!

Kaken er sjokoladekake, en oppskrift som jeg snart skal legge ut :)
Fyllet er eggedosis smørkrem (sjokoladekrem) som jeg prøvde for første gang. Restene smakte jo godt, håper den faller i smak i besøket også!
Bokstaver og tall er laget av hjemmelaget sukkerpasta.
Spindelvevet er laget av royal icing, som jeg også skal legge ut oppskrift på snart ;)
Spiderman er også laget av sukkerpasta, mer om den under bildet:

Hvordan jeg laget spiderman:
(Edit2014: link til senere figurer jeg har laget: Sofia den første og Barcelona fotball-logo. Her kan du se litt bilder som viser fremgangsmåten jeg forklarer under her)

1.
Jeg fant et bilde på internett jeg syns var stilig og printet dette ut på et tykt A4-ark i den størrelsen jeg ønsket å lage spiderman.

2. Jeg klippet ut spiderman og klippet fra hverandre de røde, blå og kvite delene.

3. Jeg farget sukkerpasta og skjevlet ut èn farge om gangen. Jeg lå de røde bitene på den røde deigen og skar ut delene som jeg la på et fat. Samme med de blå delene som jeg da limte med spiselig lim inntil det røde. Tilslutt skjæret jeg ut øynene som jeg trykte på plass med litt spiselig lim.

4. Så fant jeg frem min sorte penn, med spiselig farge. Den er to ender, tynn og tykk spiss.
Nå var jo "spiderman" bare ensfarget rød og blå. Konturer og drakt manglet.
Jeg begynte på den store hånden: klippet ut bare hånden av papiret og la denne papirbiten på den røde delen av "spiderman" som jeg visste skulle være hånd, så tegnet jeg omrisset.
Samme med hodet: jeg fant papirbiten med hodet på, klippet ut hodet, la det på sukkerpastaen og tegnet rundt for å få frem nøyaktig hodeform.
Samme med leggene: for å få helt riktig form klippet jeg etter indre leggform på papiret, la papiret oppå den blå delen av "spiderman" og skisset etter kanten.
Forståelig..?

5. Til slutt holdt jeg frem bit for bit og tegnet opp muskler, skygger og streker ettersom jeg så at originalen var.

Tar litt tid, men gøy å se hvordan ting tar form etterhvert :)

TIPS NÅR DU LAGER SLIK KAKE:
-ikke sett av bare èn dag til dette!

Hjemmelaget sukkerpasta kan du lage dager&uker i forveien og ha liggende i kjøleskap!

F.eks sukkerpasta-bilde (som spiderman) kan lages flere dager i forveien.
Obs! Vær bare nøye med hygienen (bakteriene formerer seg i.l.a de dagene)!! Sukkerpasta holder seg lenge. Jeg lager dekorasjoner gjerne 4-5 dager før. Oppbevarer ferdige sukkerpasta-dekorasjoner på et fat/på papp under plastikk i kjøleskap.

Sjokoladekake smaker ofte best etter 1-2 dager, så det er ingenting i veien for å lage denne 1-2 dager før den skal spises. Igjen; være nøye med hygienen! Oppbevar den i kjøleskap med aluminiumsfolie eller plast over. Det er også enklere å dele opp og forme en nedkjølt sjokoladekake. Husk at det er dumt å fryse den på forhånd, for da kan man egentlig ikke fryse rester etter besøket/festen.

Slik gjør jeg dagen før kaken skal brukes: steker kaken, lager smørkrem mens kaken avkjøler seg, deler avkjølt kake i to og fylle krem i midten. Tiner opp sukkerpasta, brer smørkrem over hele kaken før jeg så legger på lokket med sukkerpasta. Pyntingen tar jeg evt senere på dagen eller neste dag (samme dag som festen), alt ettersom hva jeg har tid til :)


6 kommentarer:

 1. Så utrolig stilig!! Og jeg liker at du har skrivd så detaljert om hva du har gjort for å få ting til! Da kan det jo kaanskje hende at jeg kan klare dette i mars til Davids bursdagskake. Kanskje du tar meg i kurs til våren?! :)

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig tilbakemelding, Veronica :)
  Vi får snakkes til våren så skal jeg se hva jeg kan hjelpe med, liker å hjelpe ;)

  SvarSlett
 3. Takk for din tilbakemelding også, Fru Lykkelig :)

  SvarSlett
 4. Nå har jeg trykket på LIKER :)

  SvarSlett
 5. Takk takk ;) Og plutselig kom 20 andre "liker" til synet. Så igjen -tusen takk for hjelpen med å finne ut av problemet med liker-knappen :D

  SvarSlett