fredag 19. august 2011

Løvemuffins!

-bananmuffins med karamellkrem
og løveansikt i sukkerpasta


HVORDAN LAGE BANANMUFFINS:
Gir 30-35 muffins

Du trenger:
100 gr smør
150 gr sukker
1/2 vaniljestang
2 egg
230 gr mel
30 gr maizena
1,5 ts bakepulver
2 modne bananer
1,5 dl kremfløte

Slik gjør du:
1. Legg mykt smør, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle / litermål (jeg mikser i litermål siden det da er lettere å samle alt og mikse det godt).

Miks til det blir fluffy / kremete, ca 5 minutter.

2. Tilsett ett og ett romtemperert egg, miks hvert egg i ca 3 min (siden jeg ofte glemmer å ta eggene ut av kjøleskapet legger jeg de ca 10 min i en skål med varmt vann).

3. Bland mel, maizena og bakepulver i en egen skål (kan gjerne siktes for mer luftig røre).

4. Mos bananene (jeg brukte faktisk håndmikseren til det også).

Ta så bananene, melblandingen og fløten oppi røren, dette må da samles i passe stor bolle.
Miks ca 1 minutt, til alt er godt blandet.

5. Fyll 3/4 del av muffinsformene med røren.

Stekes på 200 grader i ca 15-20 minutter.

Oppskrift hentet fra Passion4baking.





HVORDAN LAGE KARAMELL-KREM/-FROSTING:

Du trenger:
6 romtempererte eggehviter
270 gr sukker
270 gr romtemperert smør
1/2 vaniljestang
3-4 ss hapå/karamell
3 ts espresso kaffipulver

Slik gjør du:
1. Sett en stor kjele med vann til å koke. I en mindre stålkjele, eller en mindre bolle du kan mikse i, legger du eggehvite, sukker og vaniljefrøene. Denne kjelen/bollen setter du oppi det kokende vannet slik at sukkeret smelter. Rør rundt og fjern kjelen så snart sukkeret er smeltet.

2. Miks dette til marengs. Hvis du ikke kan mikse i kjelen kan du ta røren over i en ny bolle.
Miks helt til marengsen er avkjølt, ca 10 minutter.

Viktig at denne blir skikkelig stiv!

3. Ta frem romtemperert smør og karamellen (Hapå).
Tilsett smøret litt og litt mens du mikser, pass på at det ikke er igjen noen klumper.
Tilsett karamell etter ønske og miks sammen.

Tilsett tilslutt espresso kaffipulver.

4. Sett røren i fryseren 5-10 minutter så blir den lettere å jobbe med.

Smaker kjempegodt sammen med bananmuffinsene!

Oppskrift hentet fra Passion4baking.



Løve-ansiktene er laget av sukkerpasta som er farget med brunt, og en del som er blandet med gult og litt brunt.
Øynene er kvit sukkerpasta.
Det sorte er skrevet med icing colouring pen, altså spiselig blekk. Finnes i mange farger, jeg har bestilt her! Veldig greit!

Morsomt og enkelt :)
Tusen takk kjære Mary-Liz for jentekvelden og hjelpen med å lage løvefjes :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar