onsdag 27. oktober 2010

Skinkepai



Denne skinkepaien er skikkelig god, derfor vil jeg gjerne dele den med andre :)

OPPSKRIFT SKINKEPAI:

Deig:
3,5 dl mel
0,5 ts salt
125 gr margarin
1 eggeplomme
3 ss vann (må være nøyaktig)

Bland sammen mel og salt, smuldre smøret med fingrene inn i dette.
Tilsett egg og vann. Alt blandes godt ved hjelp av fingrene til deigen blir glatt og fin. Ta plastfolie rundt deigen og legg i kjøleskap i 30min (dette kan sløyfes, men la den f.eks ligge mens du lager fyllet)

Fyll:
1 boks bogskinke
125gr revet ost
5 egg (også eggehviten)
0,5 ss mel
1,5 dl kremfløte (kan evt bruke melk)
Pepper etter smak
50 gr margarin

Så kan man jo ha i flere ting etter smak, f.eks løk, mais, brokkolig osv.

Legg først deigen i en form. Legg på skinkens om du har skjært i biter. Dryss osten over. Pisk egg og mel, RØR inn fløten. Ha i krydder. Tøm så dette over skinken og osten. Del smøret i små biter som du legger jevnt fordelt over hele paien.

Stekes på 200 grader i 45 minutter midt i ovnen.

Serveres gjerne med en salat!
NAM!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar