mandag 30. juni 2014

Sofia den første-kake

-bakt til min datters 8-årsdag!


8-åringen vår elsker å føle seg som en prinsesse! Og hun liker godt å se "Sofia the first" på disneyjunior. Så kaken falt i smak bare hun så den :)

Kaken består av:
*Fantastisk sjokoladekake

*Fyllet er enkel oreokrem.
Oppskriften: Lag først Freia sin sjokolademousse. La moussen stivne og tilsett knuste oreokjeks før du fyller kaken. Jeg anbefaler èn sjokolademousse-pose pr kake om du vil ha litt tykt fyll. Men det gikk fint å fylle disse to kaken bare med en pose, det ble da et tynt lag med kakefyll.

*Rundt kaken er det smurt ostekrem så marsipanen fester seg.


All pynt er håndlaget i marsipan. 

Sommerfuglene og blomstene er laget ved hjelp av utstikkere. Blomstene laget bursdagsjenten og lillebror sammen med meg, en koselig hobbyaktivitet! De stakk ut blomster i ulike størrelser mens jeg satt sammen de ulike størrelsene av blomstene og formet kantene.

Båndet som henger mellom sommerfuglene er en lang linje med marsipan som jeg bare surrer litt før den festes i buer på kaken.Bokstav og tall er laget av marsipan jeg ruller til tynn pølse og deretter former slik jeg ønsker. Festet på kvite perler i snurrene. 

Gresset er grønn marsipan jeg kjevlet ut og skjærte til med en tapetkniv. Først skjærte jeg en rett strek nederst og deretter tagger øverst. Festet gresset til kaken med litt vann.

Sofia den første-bildet er laget ved hjelp av et bilde jeg printet ut via google-søk og klippet i biter der det ble naturlig mtp kjole, hode, hår osv. Bitene ble brukt som mal da jeg skjærte ut delene av utkjevlet marsipan i ulike farger. Delene festet jeg så sammen med litt vann slik at det helte til slutt ble Sofia. Enkelte detaljer er tegnet på med spiselig tusj eller malt på med americolor pastafarge.

Tips: en slik kake kan med litt planlegging lages god tid i forveien. Jeg hadde ikke så god tid før besøket pga mye jobb. Så jeg stekte kakene, fylte dem og trakk dem med marsipan allerede 1 uke i forveien. Kakene lå klar i frysen frem til bursdagen (-18 grader). I mellomtiden laget jeg pynten de dagene jeg fant tid, og marsipanpynt står seg jo en god stund. Dagen før besøket tinte jeg kakene og bare festet på pynten. Ble oppbevart videre i kjøleskap. Det er greit å ikke måtte stresse med en stor kake rett før besøket, da er det nok av annet å gjøre :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar