lørdag 16. februar 2013

Vaniljekake med sitronmousse-fyll


-et kjapt prøveprosjekt, mitt bidrag til barnehagens basar :)


Dette er en vaniljekake fylt med sitronmousse og dekket med vanilla icing. Dette var tre nye oppskrifter for meg, kjekt å prøve litt nytt! Ble en god kake, men noen endringer blir det neste gang :)

Siden kaken skulle leveres ferdig oppskåret og spres utover mange bord, så ville jeg ikke dekke kaken med sukkerpasta og stresse så mye med pynt. Fant ut at det var bedre å dekke kaken med mange sprøyte-rosetter, inspirert av flinke Lene :) (Må trene litt mer en gang jeg har bedre tid!)1) Prøve KAKEMONSEN SIN VANILJEKAKE  siden den var så enkel, men den ble ikke en favoritt. Smakte godt, men ble alt for tung og kompakt. Neste gang blir det oppskriften som inneholder egg, natron og kulturmelk! Jeg stekte kaken i langpanne som jeg etterpå delte i to like deler. Den ene delen ble brukt som bunn. Jeg tok på fyllet og brukte den andre halvdel som topp.


2) Prøvde KAKEFESTEN SIN SITRONMOUSSE til fyll. Har lest at sitronmousse er godt i vaniljekake, det er jeg enig i! Dessverre pisket jeg ikke lenge nok i massen som skulle varmes, så stresset litt med å få den til å tykne og bli luftig. Valgte å tilsette 2 ekstra gelatingplater som jeg smeltet i litt kokende vann og rørte inn i moussen som stod i kjøleskapet. Da begynte moussen å stivne og jeg turte ta den på kaken! Men først lager jeg DIK....3) Jeg testet ut ut VILLA PERLESUKKER SIN VANILLA ICING som er anbefalt til bl.a. DIK. Denne fungerte veldig bra som DIK! Og den smakte godt. DIK er altså en kant man sprøyter på kanten av kaken man skal fylle, slik at ikke fyllet renner ut. Og fordi noen fyll kan skade marsipan- og sukkerpastatrekk .

Jeg er veldig glad for jeg laget DIK! Ettersom jeg valgte å helle moussen på kaken før denne var helt stivnet så fungerte kantene utmerket til å holde moussen på plass frem til den stivnet :) Eneste lærdom er at jeg skal lage litt tykkere DIK neste gang, moussen fant et par plasser jeg måtte forsterke! Jeg lot kakebunn og moussen stivne i kjøleskap før jeg la på øverste kakedelen og til slutt pyntet hele kaken med resten av vanilla icing-kremen :)

2 kommentarer:

  1. Så hyggelig at du linker til siden min, elsker rose swirls kaker! :) Og kjekt å prøve ny oppskrifter da, må jo til for å finne favoritter selv om ikke alle blir like godt likt ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Du var min store inspirator til det hele tatt å teste ut "rose swirls" så det var en selvfølge å linke til dine fine kaker! Så kan jo folk se hvordan de egentlig skal se ut, he he :) Jeg må lage rosene større/viere neste gang, tenker jeg.

      Slett