lørdag 29. oktober 2011

Nytt Håp!

- kake jeg laget til basar idag
hvor inntektene går til prosjektet "Nytt Håp".

Prosjektet handler om å hjelpe gatebarn i Bolivia.
Du kan lese mer om prosjektet HER om du vil!
En dag kjente jeg at motivasjonen for å bake kaken ble på topp!
Det var den dagen jeg fikk idèen om å lage en boliviansk gutt som smiler stort og holder et hjerte for å uttrykke sin takknemlighet til alle som kom på basaren og bidro til at slike barn får en bedre hverdag :)

Jeg laget sjokoladekake som jeg fylte med mintkrem i midten og rundt kaken.
Tilslutt trakk jeg kaken med sukkerpasta.

Den bolivianske gutten er formet av sukkerpasta.
Ble veldig fornøyd til å være første forsøk på menneskefigur!

Noen spør hvordan jeg laget figuren.
Jeg tok dessverre ikke bilder underveis.
Men her er link til youtube-filmene jeg ble inspirert av, kanskje du også blir inspirert :)
1. Lage kroppen.
Obs: dårlig filmkvalitet, men ok tips :)
Jeg bare fant på guttehåret ut fra ekte bilder av bolivianske gutter, men brukte tips fra linken for å lage litt "liv" i håret.

Her har jeg kjøpt utstyret jeg brukte til å lage blomster og blader.6 kommentarer:

 1. Kjempe fin kake! Og gutten var jo veldig bra laget, jeg så at det var en boliviansk gutt før jeg leste det (men hadde jo lest at det handlet om å hjelpe gatebarn i Bolivia da) ;) Venter på steg for steg på gutten, hehe! Og så likte jeg blomstrene, hvilken utstikker er dette, de så så søte ut! :)

  SvarSlett
 2. Det var en helt nydelig kake og ikke minst smakte den helt nyyyydelig!! <3 Helt perfekt forhold mellom sjokolade og mint! nam nam nam!!
  Du må gjerne dele oppskrift om du vil ;) <3
  Den var et kjempe fint midtpunkt på kakebordet :)

  SvarSlett
 3. Lene: Tusen takk :) Jeg skulle gjerne vært flinkere til steg for steg-oppskrifter, det er noe jeg skal prøve å bli flinkere på. Glemmer som regel å ta bilder underveis, tar bare bilder av sluttprodukt.
  Men jeg skal legge ved linker til nettsidene jeg ble inspirert av, så kan kanskje det bli til hjelp :)

  Cathinka: Tusen takk <3, veldig kjekt med tlb.mld fra en som var på baseren! Var jo ganske spent ettersom jeg ikke fikk smakt kaken selv!! Kremen i midten slet eg med, fløten bare skilte seg så det ble mye mindre fyll enn tenkt. For å få frem mer mintsmak brukte jeg peppermynte (i stedet for vanilje) i smørkremen også, aldri gjort det før. Veldig kjekt å føre at du syns smaksforholdene ble gode :)
  Kan lage et innlegg med oppskrift på smørkremen jeg brukte :) after eight-kremen jeg brukte i midten har jeg delt før, bare å søke på siden!

  Klem Linda :)

  SvarSlett
 4. Takk for linker! Utrolig greit å ha til senere, så kan jeg bare gå til bloggen din i stedet for å lete rundt og sjekke masse dårlige sider :) Og for link til blomstrene! De stod allerde på "må ha" listen min :0) Elsker de blomstrene!

  SvarSlett
 5. Jeg laget denne i dag, og opplevde også at den skilte seg, er 2. gangen det skjer nå. Har du noen ide hvorfor? Tenkte kanskje at jeg pisket kremen for mye så den ble "overpisket" da jeg blandet i sjokoladeblandingen, så i dag pisket jeg den mye mindre men skjedde igjen. Må jo nesten ha noe med temperatur å gjøre da.. Hmm.. Neste gang skal jeg prøve å ha begge kremene i kjøleskapet litt før jeg blander de sammen, og skal kun blande de forsiktig med slikkepotten! Men første gang jeg laget den gikk det som en drøm, fikk helt perfekt konsistens også (og så ødela jeg den med for mye mintsmak..!) Veldig merkelig! Kan fint brukes som fyll, men ville ikke brukt den utenpå en kake eller til cupcakes slik den ser ut nå :(

  SvarSlett
 6. Det var akkurat det som skjedde meg også. Jeg pisket først 0,75dl fløte som ble klumpete og skilte seg. Tenkte også jeg hadde pisket på for høy hastighet og at det ble for voldsomt. Så jeg tok ny 0,5 dl fløte og mikset rolig og brukte lenger tid, men jeg så jo at det gikk samme veien. Så jeg stoppet når kremen så vidt var blitt fast og rørte sjokoladekremen forsiktig inn. Bare denne rolige omveltningen fikk kremen til å begynne å bli klumpete og skille seg igjen, men jeg brukte likevel dette fyll. Det smakte jo godt, men så bare ikke fint ut, nei. Så det var i grunn greit at det ble lite fyll...
  Aner ikke hvorfor dette skjer! Det har gått knirkefritt de andre gangene for meg også, after eight-kremen har blitt kjempefin og det har gått lett som bare det...
  Jeg hadde åpnet fløten et par dager før og brukt litt av den til noe annet, kanskje det har noe å si.
  Jeg tok den jo rett ut fra kjøleskap da jeg skulle bruke den.
  Vispene hadde jeg vasket, men kanskje ikke grundig nok? En annen gang jeg mikset fløte skilte kremen seg pga skitne visper, så jeg er jo nøye på det nå.
  Et mysterium.... Har prøvd å google fenomenet, man fant ikke noe svar.

  SvarSlett