søndag 23. januar 2011

Liker-knapp

Jeg skjønte ikke helt hvordan "Facebook Like Button" fungerte i starten. Jeg hadde visst bare aktivert "Like button" for selve bloggen, ikke for det enkelte innlegget slik jeg trodde. Men nå skal det være ordnet!


Vil du ha slik "Facebook Like Button" på din blogg? Da kan du trykke HER!
Tips: Hvis du vil ha liker-knapp som gjelder det enkelte innlegget, så må du oppgi riktig kode til facebook. Altså; hvis du oppgir koden som står i søkerlinjen når du er på førsteside i bloggen så er blir det selve bloggen din folk vil trykke "liker" på. MEN, hvis du trykker på overskriften til selve innlegget ditt, da kommer kun dette opp på en egen side og koden i søkerlinjen blir lenger. Hvis du oppgir denne koden til facebook så vil de registrere alle likere for bare dette innlegget. Du må altså lage en ny "liker-kode" via denne facebook-siden for hvert innlegg du lager og lime denne presise html-koden inn i hvert innlegg. Forståelig??
Du får tre koder å velge i; HTML5, XFBML, IFRAME. Jeg velger IFRAME, denne fungere dersom man ikke benytter seg av "send button".

Man må visst oppgi tlf.nr for at de skal få bekreftet at de har med en reell person å gjøre, og ikke et virus.. Jeg har oppgitt mitt tlf.nr til facebook og fått en kode på sms som jeg registrerte, og dette gikk knirkefritt :) Greit å vite at dette er noe man bare trenger å gjøre èn gang, så er man registrert for alle andre innlegg man evt vil legge til LIKER-knapp på :)

Hvis du lurer på noe så får du spørre, så skal jeg prøve å forklare :)


6 kommentarer:

 1. Hei Linda
  Så fin blogg du har fått.Eller rettere sagt som jeg nylig har oppdaget kanskje. Så at du skrev på Fb ellers så hadde ikke jeg fått vite det.

  Men da skal jeg følge med.Liker sånne hobbyblogger.Trenger inspirasjoner.
  Klem
  Sassi

  SvarSlett
 2. Hvordan kan jeg få den " Vanlige " Liker knappen ? ;p Liker ikke den hvor man trykker LIKER en gang kommer det på alle innleggene.

  SvarSlett
 3. Hei Hanne Lisa :) Ja, det var det som skapte hodebry for meg også! Jeg har prøvd å forklare det i innlegget, skal prøve å forklare det tydeligere: når du har laget et innlegg, så er det veldig viktig å at du trykker på overskriften for innlegget ditt slik at i søkerfeltet der oppe står det da adresse til bloggen din+mer (dvs du kan se at overskriften på innlegget står inni der også, sammen med andre tegn). Når du har oppe bare dette innlegget så skal det være slik at hvis du skroller ned på siden vil det være bare dette innlegget du da kan se, i motsetning til når du har bare blogg-adressen oppe i søkerfeltet -da kan du skrolle nedover og se alle innlegg.

  Det er slik du spesifiserer hva folk trykker "liker" for. Det er viktig at adressen du oppgir til facebook ikke er bare for selve bloggen, men en lenger adresse hvor du altså henviser til akkurat det spesielle innlegget du vil ha "liker"-knapp på.

  Altså, du har nok brukt rett "liker"-knapp, men jeg antar at du ikke har oppgitt spesifikk nok adresse til facebook, slik at de sender ut "liker" på alle innleggene i stedet for bare på det ene du ønsker.

  Håper det ble lettere å skjønne nå! Fikk du det til?

  Hilsen Linda :)

  SvarSlett
 4. Da har jeg prøvd meg på oppskriften din her! Virker som det funker!
  Bli gjerne med i mine giveaways om du har lyst!

  Klem fra Hilde

  SvarSlett
 5. Takk for god forklaring. Godt med noen erfarne bloggere å støtte seg på når en er ferskis. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å høre at du fikk hjelp av veiledningen :)

   Slett