søndag 4. juli 2010

Liftgardin i brunt og kvittDa vi flyttet inn i huset her kjøpte jeg nye gardiner og laget to liftgardiner i samme stil, en til et vindu og en til en altandør.

Materiale man trenger og fremgangsmåte:

-stoff. Klippes og syes til like lang og bred som vinduet er målt. Jeg har brukt to farger, altså mørkebrunt på endene. På bunn av liftgardinen må det syes en bred åpning etter mål fra listen du har kjøpt.

-smal list. Dyttes inn i åpningen på bunn av liften for at den skal henge med mer tyngde.

-bånd med hemper som sys fast bakpå, på sidene og på midten. Obs! At hempene på de tre båndene du syr på kommer på lik linje!

-hyssing. Tre ulike lengder klippes til. Hver hyssing knytes fast på nederste hempe i det påsydde båndet, deretter trekker man hyssingen gjennom alle hempene. Hyssingen sin funksjon er at når man drar i disse, så drar man opp liftgardinen.

-tre skruer med et hode som en runding. Skru en slik skrue inn i vinduskarmen like over toppen av de tre båndene bakpå liften, tre så hyssingen gjennom disse hullene slik at alle tre endene samles på høyre side.

-borrelås, lik lenge av begge sider av borrelåsen. Den ene delen av borrelåsen kan kjøpes med lim på baksiden, denne limer du øverst oppe i viduet. Den andre deler syr du fast øverst oppe på liftgardinen.

Da er det bare til å feste fast ny liftgardin :)
Vanskelig forklart? Spør gjerne om du lurer på noe.
Jeg er glad i detaljer. På KID kjøpte jeg et perlebånd som man kan henge gardiner til sides med. Jeg delte en slik opp i biter og knøt fast i enden på de tre hyssingene som henger ned på siden når liftgardinen er trekt opp.


Her er stuegardinene som jeg tok utgangspunkt i, det var rester av disse jeg sydde liftgardinene med.

Her har jeg sydd fast en lengde fra gardinholderen med perler som jeg også brukte på endene til lift-gardinene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar