-en sukkermasse som tørker fort og blir helt hard.
Til bruk på pepperkakehus, kjeks, kaker og div pynt!
OPPSKRIFT ROYAL ICING:
DU TRENGER:
1 eggehvite
1/4 ts sitron
ca 190 gram melis
SLIK GJØR DU:
1. Skille eggeplommen fra egghviten, ikke ta med "snerpen" i eggehviten. Stivpisk eggehviten til den blir hvit og luftig, ca 3-5 min:
2. Ha i sitronsaften og litt og litt melis om gangen mens du pisker rolig for å unngå luftbobler. Du kan godt sikte inn melisen for å unngå klumper. Mengde melis varierer ettersom mengde eggehvite varierer fra egg til egg. Icingen er ferdig om ring-merkene etter vispene ikke forsvinner når du tar ut vispene, eller du kan sjekke det slik:
3. Finn frem sprøytepose med veldig liten sprøytetipp og dekorer i vei! Jeg pleier ofte bare klippe et lite hull i hjørnet av en brødpose og fylle opp denne, enkelt og greit ;)
4. Ubrukt Royal Icing oppbevares i en plastbolle. Ta plast helt inntil icingen slik at den blir lufttett, gjerne et lokk i tillegg. Kan stå i kjøleskap max to dager.
Tørket Royal Icing har lang holdbarhet; 3 mnd i lufttett boks.
ULIKE TIPS TIL BRUK AV ROYAL ICING:
1.tips: Når du dekorerer pepperkakehus (se bildet merket med 1)! Bare melis og vann er veldig rennende, med royal icing kan du lage t.o.m istapper :)
2. tips: Til å dekorere kjeks (se bildet merket 2)!
Veldig artig, finnes tusenvis av idèer. Jeg har enda ikke prøvd dette, men gleder meg til å prøve (bilde nr4 er lånt
her). Da må man først lage en stiv icing som oppskriften i dette innlegget og bruke denne til å lage en kant rundt kjeksen som får stivnet. Deretter tar du LITT vann i icingen så den blir LITT flytende. Den flytende icingen (som yoghurt) slipper du ut i midten av kjeksen og lar renne inntil kanten. Etter dette har stivnet kan du farge icingen i andre farger og pynte mer detaljert :)
3. tips: Til å fremheve detaljer på kaken din (se bildet merket 3)!
På bilde nr 3 har jeg laget Lynet McQueen. Alle de svarte strekene rundt vindu, lykter og lynet er royal icing.
4. tips: Til å dekorere kaken din med ulike mønster (se bildet merket 4)!
På bilde nr 4 har jeg laget Spiderman-kake. Edderkoppnettet er laget av royal icing.
5. tips: Lage tiare/prinsessekrone (se bildet merket 5, bildet har jeg lånt
her)!
Hvordan du lager dette ser du
HER eller
HER.
Du kan lage mye annet også, f.eks bro til bryllupskake, parisertårnet, barnevogn, sommerfugl, blomster osv. Jeg gleder meg til å prøve mer av dette .
Royal icing har den evnen at den blir helt stiv når den får tørket, helst over ett døgn. Mulighetene er mange!!
Obs! Lurt å bruke litt tykk strek med royal icing, eller ta dobbelt lag. For den knekker veldig lett!
6. tips: Bruk gjerne Royal Icing som LIM!
Når du f.eks skal feste pynt på kaker, greit dersom du ikke har blank spiselig lim.