søndag 28. oktober 2012

Halvgrove rundstykker

-Det er søndag idag, og da er det godt med rundstykker til frokost! Men fryseren vår var tom for kjøpe-rundstykker. Så jeg fant ut at siden vi skrur klokken og har en time ekstra idag så smeller jeg til med hjemmelagde rundstykker :)


Det er rett og slett veldig enkelt! Jeg googlet og fant verdens beste rundstykke-oppskrift, så det måtte jo bare bli godt! Jeg byttet bare ut noe av hvetemelet med sammalt hvete for å få de litt grovere. Og jeg halverte oppskriften siden jeg ville det skulle gå kjappest mulig!

OPPSKRIFT HALVGROVE RUNDSTYKKER:
(ca 30 stk)

500 g hvetemel
500 g sammalt hvete (eller annen grovt mel)
100 g margarin
50 g gjær (3 stk poser med tørrgjær)
4 dl vann
3 dl melk
2 ts salt
2 ts sukker


SLIK GJØR DU:
1. Sett ovnen på 250 grader.

2. Bland alt det tørre.

3. Smelt smøret. Bland vann og melk og varm væsken til 37 grader. Bland med smøret.  Rør gjæren godt inn i væsken.

4. Heves i 15 min. Trilles ut og etterheves ca 30 min (du ser når de begynner å bli større). P.s. Jeg droppet etterheving på de første pga tiden, gikk fint det!

5. Pensles med vispet egg og du kan strø på sesamfrø el. lignende.

Stekes på 250 grader i 12-15min. 


Da er det bare å kose seg med hjemmebakte rundstykker til frokost, lunsj eller kvelds! Inviter noen gjester eller du kan glede barna med ekstra god matpakke :)