tirsdag 29. juni 2010

4 år!


Min datter skulle i bursdag til en i barnehagen. Jeg lager gjerne et kort, men ikke så avansert i den sammenhengen!

søndag 27. juni 2010

Hello Kitty-kake

I helgen feiret vi prinsessen vår sin 4årsdag. Jeg hadde fri hele uken og brukte stort sett fritiden min på å planlegge bursdagen, og denne kaken tok desidert mest av tiden!

 Alt startet med at jeg kom over en nettside med bilder av kaker en vanvittig flink dame hadde laget, og jeg tenke at det der må jeg bare prøve en gang!! Jeg viste noen bilder av barnekakene jeg fant til Elise, og da var det gjort...så de siste par måneder har vi snakket om den HelloKitty-kaken som jeg da lovet å lage til bursdagen hennes!



Kaken er trekt med MMF (Marshmellow-fondant), alle detaljer er også formet av dette. Veldig enkelt å lage og greit å jobbe med så lenge man har Flott matfett tilgjengelig!

Fargene er bestilt fra en nettbutikk i Amerika, men de samme kan også bestilles gjennom Cacas. Men der er de ganske mye dyrere! Jeg har i flere år drømt om å lage en fin kake i slike skarpe fin farger :)



Jeg brukte en hel kveld på bare HelloKitty-figuren. Fant flere bilder på nettet av andre kaker og generelt bilder av Hello Kitty gjennom google. Deretter tegnet jeg HelloKitty slik jeg ville lage henne.

Bokstavene er skjært ut etter at jeg hadde skjevlet flat en masse med MMF.

Disse bokstavene laget jeg ved å rulle tynne pølser av MMF og så forme det til de bokstavene jeg ønsket. Liker små detaljer, så litt sølvkuler muntret opp synes jeg! Lurt å la slike tynne bokstaver ligge og stivne over natten før man fester de til kaken. Jeg laget en miks med Royal Icing som jeg limte de på kaken med.

Sløyfen måtte også stivne over natten før den kunne festes på kaken. Jeg lot den stivne med sammenkrøllet plastfolie inni løkkene for at de skulle holde formen.

Blomstrene er skjært ut med kniv i ulike farger og lagt oppå hverandre. Igjen synes jeg en liten sølvkule gjør hele forskjellen!

Inni er det sjokoladekake. Jeg laget en vanlig rund sjokoladekake til bunnen og en langpanne sjokoladekake. Av langpannen brukte jeg to ulike boller til å skjære ut fire rundinger. Jeg la sammen to og to med sjokoladekrem imellom.

Jeg er iallefall veldig fornøyd med resultatet, og ble veldig glad over å se at halve kaken gikk med i barnebesøket -så da var den nok litt god også da ;)

Arbeidet var så absolutt verdt det da Elise etter endt bursdagsbesøk slengte seg om halsen på meg og sa inn i øret mitt: "Tusen takk for bursdagen min!" Sånt smelter et mors hjerte!!

torsdag 24. juni 2010

Babyshower


For et par år siden da jeg skulle i babyshower laget jeg dette kortet.

mandag 21. juni 2010

Olav 50 år!


Midt i nattevaktshelgen fikk jeg med meg en 50-årsdag. Olav er min mann sin onkel. Jeg liker jo veldig godt å pynte med blomster og kruseduller, så utfordringen nå ble å få kortet til å passe en mann. Jeg ble fornøyd selv med resultatet, følte det gikk fint å bruke litt diamanter selv om det var til en mann! Noen ting må jeg bare ha med :)

lørdag 19. juni 2010

Rødt, kjærlighetens farge


For snart ett år siden (som du ser av kortet... ;)) var jeg og min mann gjester i et flott bryllup. Rødt er jo kjærlighetens farge, så rødt og hjerter faller ofte naturlig i mine valg når jeg setter meg ned for å lage bryllupskort!

torsdag 17. juni 2010

Maling og kurs


En gang da jeg gikk på ungdomsskolen, altså for leeeeenge siden.., så gikk jeg på et akvarellkurs. Da malte jeg dette bildet. Gøy å lære teknikker som å lage skyer og bølger på vann. Dette henger også på gjesterommet, noe som oppmerksomme lesere kan ha fått med seg i innlegget matchende bilder og puter!

onsdag 16. juni 2010

Bjørne-kostyme




Da vi var i bursdag i helgen skulle barna kle seg ut. Jeg fant frem en brun body og strømpebukse. På magen sydde jeg en sort lapp for å få frem en god og rund bjørnemage. På hodet måtte han ha ører, så da fant jeg en brun hårbøyle i skuffen til storesøster og sydde med brunt og sort tøy (gardinrester) et par ører.



En hale måtte han jo også ha, så jeg tok en myk liten klut og pakket det inn i sort tøy som jeg snurpet sammen. Jeg sydde borrelås på body og haleklump slik at halen kunne tas av og på i tilfelle det ville bli ubehagelig å sitte på halen i bilen.

Med litt ansiktsmaling ble han verdens søteste lille bjørn, synes jeg da ;)

tirsdag 15. juni 2010

Kjapt og greit


I helgen var vi i en 2års dag, da lager jeg dette kortet. Litt hastverksarbeid siden dagene er så travle her i huset, men det er jo alltid kjekt å ha med seg et kort :)

lørdag 12. juni 2010

Matchende bilder og puter



I fjor fant jeg ut at gjesterommet trengte litt dekorering. Så etter en tur på Stoff&Stil i Åsane kom jeg hjem med dette blomstrete stoffet og et mørkeblått ensfarget stoff.

Jeg stiftet tøyet til et par lerret som jeg ikke likte bildet på likevel! Og så stiftet jeg det mørkeblå tøyet en papp-plate som jeg dekorerte litt. Jeg ønsker å ha litt bibelvers rundt om i hjemmet som minner om alle de gode løftene vi har fått, og siden jeg ville ha to bilder som hang sammen syns jeg dette verset var passende :)


Slik henger de side ved side på veggen :)


Jeg sydde to putetrekk til å ha i sengen under bildene, slik at det matcher -viktig det ;)

Vi fikk en gjesteseng gratis gjennom Finn.no. Den var i furu, så den måtte jeg jo male kvit! Det fulgte med puter og sengeteppe. Det var to av disse putene jeg trekte om. Også sydde jeg det nyinnkjøpte mørkeblå stoffet oppå sengeteppet som jeg allerede hadde. Slik fikk vi en billig, enkel og grei fornying :)

torsdag 10. juni 2010

Bursdag!


Dette er da ett av de andre kortene jeg har laget til mamma sin bursdag. Som nevnt tidligere har det blitt laget noen kort til henne i årenes løp! Jeg ser at det går igjen at jeg skriver navnet på forsiden av kortet. Jeg liker å gjøre det siden det da blir ekstra personlig. Dette kortet er laget i en tid da jeg ikke hadde annet utstyr enn fargepapir og penn!

tirsdag 8. juni 2010

Kjærlighet 1.Kor 13,7




To enkle bryllupskort. Jeg liker godt bibelverset i 1.Korinterne kap.13 og vers 7 hvor det står hvor sterk kjærligheten er. Det minner oss om løftet man gir når man gifter seg, og oppfordrer oss til å holde ut gjennom godt og vondt og aldri gi opp :)

mandag 7. juni 2010

Foccacia!

-tilbehør som virkelig smaker godt,
 spesielt når den blir så luftig og saftig som denne! :)

I helgen hadde jeg jentekveld, det var kjempekoselig! Da prøvde jeg for første gang å lage Foccacia som jeg servert til en pastasalat. Dette var så godt at jeg vil gjerne dele oppskriften med dere! Anbefales på det varmeste å prøve. Det er enkelt, men tar litt tid pga heving. Den passer til det aller meste og kan fort bli sommerens hit. Det er garantert at denne blir laget flere ganger her i huset i allefall!




DU TRENGER:

Deig

1kg hvetemel (eller finbakst)
1pk tørrgjær
2-3ss sukker (eller honning)
1ts salt
Evt chilipulver
Ca 9dl vann

Oljeblanding

2dl Extra virgin olivenolje
ca2 fedd hvitløk
1ts timian
1ts rosmarin
1ts basilikum
1ts oregano

Soltørkede tomater.
(Jeg kjøpte soltørkede tomater i plastbeger med merket Ridderheims på Obs, disse lå i en oljeblanding med lignende ingredienser. Jeg brukte da denne oljeblandingen som base. Man kan så klart lage egne vrier på denne oljeblandingen :))

Salt.
Jeg brukte Maldonsalt. Men man kan bruke annen salt, gjerne fra saltkvern eller havsalt.


SLIK GJØR DU:

1. Bland sammen mel, gjær, sukker (evt honning), salt og evt chili. Tilsett vann. Deigen skal være klissete. Du kan evt allerede nå finhakke tomatene og røre de godt inn, eller vente til senere med disse.

Heves 1 time under tildekking.

2. Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

3. Slå deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Bruk gjerne olje på fingrene når du gjør dette, da fester ikke deigen seg til fingrene. Hev 15 minutter under tildekking.

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

Heves så 1 time til under tildekking.

4. Om du ikke blandet tomatene i deigen så kan du nå trykke bitene nedi deigen jevnt over. Evt kan du legge i fetaost og oliven, om du ønsker dette også.
Slå over oljeblandingen og pass på at alle hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Stekes på 200 grader i 20-25 minutter. Sjekk inni at deigen er skikkelig stekt. Skorpen skal ha en gyllen farge.

Vel bekomme!
Foccacia passer godt til et deilig bord med tapasretter!
Den nydelige oppskriften på Foccacia fant jeg hos Stines hverdag!



Til dessert laget jeg ostekake, gøy å dekorere :)




søndag 6. juni 2010

Guds øyesten



I anledning barnevelsignelse av gutten til min søster laget jeg dette kortet.

fredag 4. juni 2010

Med blomst og sløyfe


Jeg er også veldig glad i kruseduller, i tillegg til blomster og diamanter. Likte derfor godt dette røde mønsterpapiret som kom i en pakke fra Creative Club.


torsdag 3. juni 2010

Blomster og mønstersaks


Jeg har produsert noen kort til mamma i årenes løp, dette er ett av de. Etterhvert vil det nok komme bilder av andre kort jeg har laget til henne! På dette kortet har jeg klippet et blomstrete papir med mønstersaks og limt dette på kortet. Jeg har skrevet navnet på tre lapper som du kanskje har fått med deg av tidligere innlegg er en del av min signatur. Og litt diamanter, så klart!!

tirsdag 1. juni 2010

Når tiden er kort!


Jeg har alltid et ønske om å lage et kort når vi skal i en bursdag, men det er ikke alltid tiden strekker til. Iblant tar likevel lysten tak i meg, og jeg må bare hive sammen noe på helst 15min. En av disse gangene endte jeg opp med dette kortet. Det skal egentlig ikke så mye til, klippe litt ulike fargepapir og lime oppå hverandre gir en fin effekt og er teknikk jeg nesten alltid bruker. Med et bursdagsstempel og en blomst som jeg har mottat fra Creative Club så går ting enda fortere. Og resultatet blir et enkelt og søtt bursdagskort i en fei -med en liten diamant så klart ;)